Rulada de pandispan si capsuni

1. Se incinge cuptorul la 200 °C 2. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu 50 g zahar si 1 lingura apa fierbi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • 5 foi gelatina
  • 200 g capsuni
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200 °C

2. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu 50 g zahar si 1 lingura apa fierbinte; se inglobeaza albusul batut si faina amestecata cu praf de copt.

3. Compozitia se asaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace 10 min.

4. Foaia de pandispan se rastoarna pe un prosop presarat cu 20 g zahar. Se umezeste putin hartia de fund si se desprinde usor. Se ruleaza foaia in prosop si se lasa sa se raceasca.

5. Se inmoaie gelatina.

6. Se curata si se taie cuburile.

7. Se paseaza 150 g capsuni cu 30 g zahar si suc de lamaie; se incalzeste pireul si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca.

8. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si cuburile de capsuni.

9. Se deruleaza blatul si se unge cu crema de capsuni; se ruleaza la loc si se da la frigider 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Humus din fasole alba si naut-reteta de post
2
Aperitive cu legume

Humus din fasole alba si naut-reteta de post

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA-usor de pregatit plina de gust si savoare

Humus din fasole alba si naut-reteta de post
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
3
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Supa crema de linte
4
Supe de legume

Supa crema de linte

Supa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!

Supa crema de linte
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
5
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Parteneri
Paine pufoasa de casa
Bucataras.RO

Paine pufoasa de casa

O reteta foarte buna pentru o paine pufoasa si rapida.

Paine pufoasa de casa
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia