Rulada dietetica cu crema de ciocolata

Retete dietetice. O bunatate de rulada!

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulada dietetica cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Aluat rulada (tava de 26 x 39m):
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri tarate ovaz
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri branza degresata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri Indulcitor
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte degresat
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri Indulcitor sau adaugati dupa gust
  • 3 linguri cu varf de amidon
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor:
  • 1 tableta ciocolata dietetica 25g

Mod de preparare

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte. Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi turnam restul de lapte treptat si omogenizam compozitia. Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu in compozitie, pana cand aceasta se ingroasa. La final, adaugam esenta de rom si lasam crema la racit. Pentru a nu se forma aceasta cojita deasupra, accoperim crema cu folie alimentara (punem folia direct pe crema).

Aluat: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. In alt bol, separat, amestecam bine restul de ingrediente: galbenusurile, indulcitorul, taratele, laptele praf, praful de copt, branza si esenta, iar peste aceastea, adaugam spuma de albusuri si amestecam usor, de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute. O verificati daca este gata. Dupa ce am scos tava din cuptor, asezam blatul pe un prosop umed si il lasam sa se raceasca, apoi il dezlipim usor de pe hartia de copt. Intindem crema pe toata suprafata blatului, apoi rulam cu grija. Invelim rulada in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi o decoram cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Ciorba de fasole cu afumatura de porc
Bucataras.RO

Ciorba de fasole cu afumatura de porc

De cele mai multe ori, cand prepar fasole( boabe), fac intai ciorba, iar a doua zi, dupa ce mancam zeama, transform ce ramane...

Ciorba de fasole cu afumatura de porc
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet