Retete dietetice. O bunatate de rulada!
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte. Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi turnam restul de lapte treptat si omogenizam compozitia. Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu in compozitie, pana cand aceasta se ingroasa. La final, adaugam esenta de rom si lasam crema la racit. Pentru a nu se forma aceasta cojita deasupra, accoperim crema cu folie alimentara (punem folia direct pe crema).
Aluat: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. In alt bol, separat, amestecam bine restul de ingrediente: galbenusurile, indulcitorul, taratele, laptele praf, praful de copt, branza si esenta, iar peste aceastea, adaugam spuma de albusuri si amestecam usor, de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute. O verificati daca este gata. Dupa ce am scos tava din cuptor, asezam blatul pe un prosop umed si il lasam sa se raceasca, apoi il dezlipim usor de pe hartia de copt. Intindem crema pe toata suprafata blatului, apoi rulam cu grija. Invelim rulada in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi o decoram cu ciocolata topita.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii