Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure este o minunata prajitura de casa, cu crema fina combinata cu fructe. O prajitura ce se topeste in gura pur si simplu.
Blatul:
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie.
La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor.
Tapetam o tava mai mare cu hartei de copt (eu mi-am achizitionat recent de la Lidl o foita cu strat antiaderent ce poate fi folosita in loc de hartie de copt).
Turnam compozitia in tava, o nivelam si o introducem in cuptorul incins.
Lasam cam 20 de minute blatul la copt, il scoatem cand este gata din cuptor si il desprindem de pe foaie.
Il rulam usor apoi il infasuram intr-un prosop de bucatarie umed sau in foaia pe care a fost copt (eu am ales varianta a 2 a.) si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, branza si le mixam bine.
Adaugam treptat zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.
Dupa ce blatul s-a racit, il deasfacem cu grija sa nu se rupa.
Punem peste el crema, pe care o intindem uniform cu o paleta de silicon, iar deasupra asezam din loc in loc fructe de padure.
Rulam cat mai strans si invelim desertul intr-o folie alimentara.
Dam la frigider putin, apoi putem felia si servi.
Deasupra turnam putina ciocolata topita.
Un desert usor de preparat dar foarte bun!
Dupa ce s-a intarit ciocolata topita rulada de albusuri cu mascarpone si fructe de padure poate fi servita.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaIntr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de...
Cafea la nisipCu un punch cred ca este cea mai sigura si usoara varianta de a incepe o petrecere acasa, astazi voi prepara un Halloween...
Reteta Punch de Halloween - Reteta videoUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraSe taie pieptul de pui marunt, se rumeneste in margarina sau unt. Se adauga smintina, cca. 100 gr, si alte 30 gr.margarina....
TeriakiPentru că îmi plac, în mod deosebit, rețetele de prăjituri cu multe straturi, cu o armonie de gusturi și...
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in cremaIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii