Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau un aspect deosebit acestei prajituri cu crema.
In primul rand se prepara aluatul pentru a forma boabele de cafea din rulada:
Faina se amesteca cu amidonul si cu sarea de lamaie. Intr-un alt bol se mixeaza 2 oua intregi si galbenusul impreuna cu zaharul pentru 3 minute. Se adauga faina la compozitia umeda si 1 lingura de cacao. Cu ajutorul unui pos se "deseneaza" buline de forma boabelor de cafea, pe o tava tapetata cu hartie de copt, din loc in loc.
In aluatul ramas se adauga 1 lingura si jumatate de cacao (sa fie mai inchis) si cu posul (cu varf subtire), se deseneaza pe mijloc linia despartioare pentru boabele de cafea. Dupa ce boabele de cafea din aluat au fost formate, tava se da la congelator pentru 15 minute.
Pentru a prepara aluatul ruladei propriuzis, se dubleaza cantitatile initiale de aluat, se prepara la fel, dar fara cacao.
Se scoate tava din congelator, se aranjeaza intr-un strat uniform restul de aluat alb si se da la cuptorul preincalzit la 230 grade pentru 5-7 minute.
Se scoate tava din cuptor si se aseaza cu grija foaia de rulada peste un prosop umed, care se ruleaza si se tine asa.
Intre timp, pregatim crema ganache de cafea:
Frisca lichida impreuna cu ciocolata cu cafea taiata bucati se pun impreuna intr-o craticioara, la foc mediu, amestecand constant, pana cand ciocolata s-a topit. Daca doriti o aroma intensa de cafea mai puteti adauga 1 lingurita de ness.
Se ia craticioara de pe foc, si se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand. Cand s-a racit complet se mixeaza bine, pana devine pufoasa.
Dupa ce s-a racit atat blatul cat si crema ganache, blatul se umle cu grija cu crema, se ruleaza din nou si se da la frigider pentru 2 ore.
Reteta oferita de Rodiva - for the love of cakes.
Rulada fina cu crema ganache de cafea se serveste felii de la frigider.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleAsta e prajitura a doua din categoria ''pentru prietena mea la aniversare''....Imi place crema de nuca si zmeura,asa ca am...
Prajitura cu crema de nuca si zmeuraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii