Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau un aspect deosebit acestei prajituri cu crema.
In primul rand se prepara aluatul pentru a forma boabele de cafea din rulada:
Faina se amesteca cu amidonul si cu sarea de lamaie. Intr-un alt bol se mixeaza 2 oua intregi si galbenusul impreuna cu zaharul pentru 3 minute. Se adauga faina la compozitia umeda si 1 lingura de cacao. Cu ajutorul unui pos se "deseneaza" buline de forma boabelor de cafea, pe o tava tapetata cu hartie de copt, din loc in loc.
In aluatul ramas se adauga 1 lingura si jumatate de cacao (sa fie mai inchis) si cu posul (cu varf subtire), se deseneaza pe mijloc linia despartioare pentru boabele de cafea. Dupa ce boabele de cafea din aluat au fost formate, tava se da la congelator pentru 15 minute.
Pentru a prepara aluatul ruladei propriuzis, se dubleaza cantitatile initiale de aluat, se prepara la fel, dar fara cacao.
Se scoate tava din congelator, se aranjeaza intr-un strat uniform restul de aluat alb si se da la cuptorul preincalzit la 230 grade pentru 5-7 minute.
Se scoate tava din cuptor si se aseaza cu grija foaia de rulada peste un prosop umed, care se ruleaza si se tine asa.
Intre timp, pregatim crema ganache de cafea:
Frisca lichida impreuna cu ciocolata cu cafea taiata bucati se pun impreuna intr-o craticioara, la foc mediu, amestecand constant, pana cand ciocolata s-a topit. Daca doriti o aroma intensa de cafea mai puteti adauga 1 lingurita de ness.
Se ia craticioara de pe foc, si se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand. Cand s-a racit complet se mixeaza bine, pana devine pufoasa.
Dupa ce s-a racit atat blatul cat si crema ganache, blatul se umle cu grija cu crema, se ruleaza din nou si se da la frigider pentru 2 ore.
Reteta oferita de Rodiva - for the love of cakes.
Rulada fina cu crema ganache de cafea se serveste felii de la frigider.
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.
Inghetata de lapteAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiO reteta delicioasa si foarte usoara. Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Retete de vara.
Legume de vara la cuptorRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor Daca cu ani in urma nu prea iubeam pastele si le pregateam o data la cateva luni, acum pot sa zic ca am devenit o mare...
Paste cu sunca si sos albReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii