Pentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de cop si zaharul vanilat, dupa care de adauga treptat cacao, faina si albusurile batute spuma.
Pentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de cop si zaharul vanilat, dupa care de adauga treptat cacao, faina si albusurile batute spuma. Se pune intr-o tava unsa bine cu margarina sau unt si tapetata cu faina.(Atentie nu prea multa faina)
Pentru crema se freaca zaharul cu galbenusurile si ness-ul. Dupa aceea punem untul, cacaua si alunele prajite (si un pic sfaramate).
Cand este gata blatul se scoate pe un servet de bucatarie curat si il rulam. Operatiunea se repeta de cateva ori, dupa care se lasa rulat in servet pana se raceste. Cand s-a racit , se desface si se pune crema apoi se ruleaza la loc, dar cu grija.
Deasupra se pune glazura gata luata de pe foc care se prepara asa: toate ingredientele se lasa la foc mic pana ce se topeste bine zaharul.
Merge foarte bine cu un pic de frisca, dar mancata cu grija: este foarte grea, dar este un deliciu!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii