Rulada marmorata de ciocolata

Rulada marmorata de ciocolata se orneaza cu frisca si ciocolata rasa. Este un desert foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 pachetele de vanilie
  • 150 g faina
  • 50 g amidon sau zeamil
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • 3 lingurite de cacao
  • 1 l de frisca nebatuta
  • 10 foi de gelatina
  • esenta de rom
  • 50 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru rulada marmorata de ciocolata, se incinge cuptorul la 200 de grade, se separa albusul de galbenus, se bat albusurile spuma cu patru linguri de apa rece, zaharul si o vanilie, se amesteca usor galbenusurile cu albusurile, apoi adaugam faina si praful de copt. Doua treimi din aluat se toarna in tava tapetata cu faina, iar restul se amesteca cu o lingurita de cacao si se toarna peste prima compozitie.
Cu o furculita, se amesteca usor ca sa devina o crema marmorata, care se coace timp de douazeci si cinci de minute, se rastoarna pe un prosop umed cu ajutorul caruia se ruleaza mai usor si se lasa la racit.
Se bate frisca la care se adauga doua pachetele de vanilie. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe pachet si se inglobeaza treptat in frisca. Jumatate din frisca se amesteca cu esenta de rom, iar restul cu doua lingurite de cacao. Pe blatul derulat, se aseaza alternativ cele doua straturi de frisca.


Rulada marmorata de ciocolata se serveste ornata cu restul de frisca si ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Clafoutis cu cirese
1
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
3
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
4
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
5
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita