Rulada raw vegana

Un preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara zahar, fara lapte si cel mai important fara foc , un preparat delicious cu putine calorii. Am decis sa prepar acest desert pentru oaspetii mei care sunt vegani . Pe langa acest desert am pregatit si ardei umpluti cu linte si legume, un gratin de conopida cu sos de conopida , chiftelute din dovlecel cu quinoa si o salata de vinete cu tofu si ardei copt. Si daca tot este si un concurs frumos luna asta pe Culinar.ro am decis sa aduc reteta si aici

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Rulada raw vegana

Ingrediente

  • Blat:
  • -300 gr tarate
  • -200 gr curmale fara samburi hidratate
  • -2 linguri unt de cacao lichefiat
  • -1 lingura miere
  • Umplutura :
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -200 gr nuci hidratate
  • -2 linguri miere
  • -1 lingura cacao /pudra roscove
  • -40 gr Stafide
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1 lingura unt de cacao lichefiat

Mod de preparare

Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore. In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat: taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda. Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida, eu il pun cu borcanul intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid. Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea, cu mana, aluatul din tarate . Lasam deoparte. In vasul blenderului punem nucile hidratate, scurse bine de apa, mierea, stafidele,cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina. Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia. Intindem crema peste blatul de tarate, rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore. Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!