Placinta cu miros de toamna
Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste. Adăugăm zahărul şi ouăle şi frămăntăm uşor, adăugând laptele cald puţin câte puţin. Când devine lipicios, adăgam untul moale. Continuăm să frămantăm aluatul până ce devine elastic. Acoperim vasul cu un şervet curat şi îl păstram într-un loc cald pană ce aluatul îşi dublează volumul. Între timp, curăţăm merele, le răzuim şi le păstrăm într-o sită pentru a elimina sucul conţinut. Aluatul dospit, îl împărţim în cantităţi egale, din care vom întinde câte o foaie subţire (patru mi-au ieşit mie). Pe fiecare dintre acestea, aşezăm mărul ras, în strat uniform, presărăm zahărul şi scorţişoara după gust şi le rulăm, împachetând capetele. Aşezăm rulourile într-o tavă tapetată cu puţin unt. Ungem rulourile cu amestecul de ou şi unt şi le coacem pană ce se rumenesc frumos. După răcire le pudrăm cu zahar vanilat. Poftă bună!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii