Placinta cu miros de toamna
Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste. Adăugăm zahărul şi ouăle şi frămăntăm uşor, adăugând laptele cald puţin câte puţin. Când devine lipicios, adăgam untul moale. Continuăm să frămantăm aluatul până ce devine elastic. Acoperim vasul cu un şervet curat şi îl păstram într-un loc cald pană ce aluatul îşi dublează volumul. Între timp, curăţăm merele, le răzuim şi le păstrăm într-o sită pentru a elimina sucul conţinut. Aluatul dospit, îl împărţim în cantităţi egale, din care vom întinde câte o foaie subţire (patru mi-au ieşit mie). Pe fiecare dintre acestea, aşezăm mărul ras, în strat uniform, presărăm zahărul şi scorţişoara după gust şi le rulăm, împachetând capetele. Aşezăm rulourile într-o tavă tapetată cu puţin unt. Ungem rulourile cu amestecul de ou şi unt şi le coacem pană ce se rumenesc frumos. După răcire le pudrăm cu zahar vanilat. Poftă bună!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii