Combinatia este una absolut delicioasa…din gutui am facut un fel de dulceata, fructele le-am taiat in cuburi si am incercat sa nu le fierb prea tare, sa ramana bucatele ca sa le simt aroma.
Pentru miezul de gutui: se spala fructele, se curata si se taie in cubulete. Se adauga peste ele zaharul, coaja rasa fin si sucul de la o lamaie mica, plus sucul de la o portocala. In sucul de la cealalta portocala se pune gelatina. Se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva la flacara foarte mica. Fructele, se pun pe foc, se amesteca si se lasa pana compozitia s-a ingrosat putin, iar fructele s-au fiert, dar nu foarte tare. Se lasa sa se racoreasca compozitia, se adauga gelatina, se amesteca si se lasa sa se raceasca complet. Intr-un tub lung din plastic taiat in doua pe lungime am pus folie alimentara. Am facut un fel de suport, in care am pus dulceata de gutui, am invelit in folie si am dat la frigider pana s-a intarit. Fezi foto!
Pentru salamul de biscuiti: se rup biscuitii cu mainile si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc grosier prin cateva pulsatii. Se pun biscuitii intr-un castron incapator.
Intr-o tigaie, se prajesc nuca si migdalele. Dupa prajire, se maruntesc, se adauga in castronul cu biscuiti. Intr-o craticioara, se pune untul, laptele, ciocolata taiata in bucati, zaharul, vanilia. Se pune pe foc si se lasa pana se topeste untul, zaharul si ciocolata. La final se adauga cacaua, rahatul si fructele confiate taiate feliute (daca folositi fructe mici, nu este nevoie sa le mai taiati, exemplu: stafide, merisoare, sau daca nu le aveti nu le mai puneti). Amestecul cald se pune peste biscuiti si se incorporeaza cu o lingura. Se lasa sa se raceasca complet.
Asamblare: se intinde o bucata mare de folie alimentara pe masa de lucru. Se intinde compozitia din biscuiti, in mijloc se pune miezul din gutui intarit. Se inveleste miezul in compozitia de biscuiti, se de forma de salam, se inveleste si se strange cat mai bine in folia alimentara. Se da salamul la rece pana a doua zi. Se taie cu un cutit bine ascutit in felii si se serveste cu un ceai, cafea sau ciocolata calda. Sa va fie de folos!!!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsE de sezon.....si e impartita si mancata deja....
Prajitura cu crema de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii