Sarlota de cafea cu ciocolata

Sarlota de cafea cu ciocolata este un desert deosebit. Pentru a face aceasta reteta de sarlota aveti nevoie de piscoturi, cafea, lichior de cafea si lapte.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Sarlota de cafea cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 8 piscoturi pentru sampanie
  • 50 ml cafea tare
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 plic sarlota de ciocolata de la Dr. Oetker
  • 300 ml lapte rece de la frigider
  • 10 boabe de cafea
  • Mai avem nevoie de:
  • 4 cupe.

Mod de preparare

Sarlota de cafea cu ciocolata este un desert deosebit. Pentru a face aceasta reteta de sarlota  se taie intai piscoturile se taie in jumatate, se inmoaie in cafeaua amestecata cu lichiorul de cafea si se aseaza radial (vertical) pe marginea cupelor.
Cafeaua instant se dizolva in lapte, dupa care se adauga continutul plicului de sarlota si se omogenizeaza cu un mixer timp de 3 minute. Sarlota de cafea cu ciocolata astfel rezultata se toarna imediat in cupe, peste piscoturi si se tine la rece pentru aproximativ 1-2 ore.


Sarlota de cafea cu ciocolata se decoreaza cu boabe de cafea.
Alte retete de dulciuri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori