Sarlota diplomat

Un desert delicios este sarlota diplomat. Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: frisca, galbenusuri, lapte, zahar, gelatina, piscoturi, alune ( arahide sau nuci), vanilie, rom.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • 8 foi gelatina
  • 250 g pisco­turi de sampanie
  • 250 g frisca
  • 150 g alune turcesti
  • arahide sau nuci pisate
  • vanilie
  • rom.

Mod de preparare

Se pune pe foc laptele, adaugand galbenusurile frecate cu zaharul, vanilia si romul si amestecand mereu pana incepe sa se ingroase. Se ia la o parte si se adauga foile de gelatina dizolvate dinainte in 2—3 linguri de apa fierbinte. Se amesteca bine si se lasa sa se ra­ceasca putin. In acest timp, in forma de tort, sau in forma speciala de sarlota, se asaza piscoturile inmuiate intr-un sirop subtire de zahar si rom. Piscoturile se asaza unul langa altul pe fundul si pe la­turile formei.

In compozitia in care a fost lasata sa se raceasca putin, se pun alu­nele si frisca, un paharel de rom, se amesteca bine si se toarna in forma capitonata cu piscoturi. Se tine la gheata 3—4 ore.


Cand se serveste, se rastoarna pe farfurie.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat de struguri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori