Un desert delicios este sarlota diplomat. Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: frisca, galbenusuri, lapte, zahar, gelatina, piscoturi, alune ( arahide sau nuci), vanilie, rom.
Se pune pe foc laptele, adaugand galbenusurile frecate cu zaharul, vanilia si romul si amestecand mereu pana incepe sa se ingroase. Se ia la o parte si se adauga foile de gelatina dizolvate dinainte in 2—3 linguri de apa fierbinte. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin. In acest timp, in forma de tort, sau in forma speciala de sarlota, se asaza piscoturile inmuiate intr-un sirop subtire de zahar si rom. Piscoturile se asaza unul langa altul pe fundul si pe laturile formei.
In compozitia in care a fost lasata sa se raceasca putin, se pun alunele si frisca, un paharel de rom, se amesteca bine si se toarna in forma capitonata cu piscoturi. Se tine la gheata 3—4 ore.
Cand se serveste, se rastoarna pe farfurie.
Alte retete recomandate:
Tort diplomat
Tort diplomat cu capsuni
Tort diplomat de struguri
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii