Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut, faina, restul de ulei si coa
Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga oul batut, faina, restul de ulei si coaja rasa de lamaie. Se framanta bine aluatul, apoi se lasa la dospit. Se imparte in 10 bucati egale, care se pun in forme speciale de savarina, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se lasa la dospit, apoi se coc, in cuptorul incins. Se fierbe zaharul cu apa si esenta de rom, pentru sirop. Savarinele coapte se lasa la racit, apoi se pun in sirop si se lasa la scurs, pe un gratar. Se ung cu marmelada deasupra, li se taie cate un capacel si se umple cu frisca, amestecata cu vanilie si zahar.
Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple Prajitura cu gem Prajitura snikers
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii