Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul. Separat se bat albusurile spu
Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul. Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar, iar ele se incorporeaza la aluatul facut din galbenusuri, se coace in tava de tort unsa si tapetata cu faina la 180-200 grade C timp de 30 minute. Cand blatul este inca fierbinte se toarna siropul de zahar la care s-a adaugat romul. Separat se pune la foc mic gemul, de preferinta un gem acrisor cu 1-2 linguri de apa, cand este dizolvat se toarna peste blat - cand blatul este rece se taie capacul, se adauga frisca avand grija sa oprim putin pentru decorare, se aseaza capacul la loc si se decoreaza cu restul de frisca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii