Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sa
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sare si drojdia. Se farmanta bine aluatul, se adauga laptele caldut si albusurile batute spuma si trei linguri de unt. Aluatul se framanta bine, dupa care se lasa la dospit. Se pune aluatul in forme speciale de savarina si se lasa la copt, in cuptor. Dupa ce s-au rumenit se lasa la racit, fara sa se scoata din forme. Se taie capacele, se insiropeaza, se umplu cu frisca si toarna deasupra gem de capsune.
Se servesc dupa ce au fost tinute la rece.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Lapte de pasare Prajituri simple

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii