Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.
Pentru savarina din pesmet se desfac albusurile de galbenusuri, care se bat separat cu zahar pudra pana se inalbeste si se ingroasa compozitia, apoi se amesteca cu faina si pesmet. Dupa aceea, punem albusurile batute spuma, ungem tava cu unt si tapetam cu faina, punem compozitia si o dam la copt, la foc potrivit.
In timpul cand se coace, facem un sirop in 770 g zahar si 2 pahare de apa, se leaga putin si se aromeaza (cu arome), dupa care se pune fierbinte peste savarina coapta. Se mai stropeste cu cinci - sase lingurite de rom, apoi o imbracam cu gem de caise sau dulceata de trandafiri.
Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdePizza ... cui nu-i place pizza? La noi, daca s-ar putea, in fiecare zi s-ar manca doar pizza! :D De aceasta data am...
Mini pizzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii