Savarinele sunt intre cele mai indragite deserturi de la noi. Pe culinar.ro gasiti mai multe retete de savarine. Pentru aceasta varietate de savarina aveti nevoie de frisca, faina, zahar, pesmet, dulceata
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma.
Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina. Coacem la cuptor circa 25-30 de minute.
Intre timp facem siropul: fierbem apa cu zaharul, pana se leaga bine. Dupa ce s-a racit putin adaugam romul. Insiropam blaturile de savarina de mai multe ori si mai lasam cateva minute la cuptor.
Le ornam cu frisca, dulceata sau jeleu de fructe.
Savarina se poate consuma cu o ceasca de cafea.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...
Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii