Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. Aceasta reteta de prajituri este delicioasa si simpla de realizat.
Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. pentru a face aceasta reteta de prajituri se dizolva mai intai drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu faina cernuta, zaharul, uleiul, ou intreg, putina sare si laptele ramas. Se amesteca bine toate, va rezulta un aluat moale (smantana groasa). Se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate, se completeaza uniform, depinde de dimensiunile formei. Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.
Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic, se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.
Siropul: Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele.
Se bate frisca bine dupa care se pune zaharul.Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.
Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca
Savarinele cu gem de capsuni se servesc la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Bucataria Nadinei.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii