Savarine cu gem de capsune

Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. Aceasta reteta de prajituri este delicioasa si simpla de realizat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Savarine cu gem de capsune

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru umpulura:
  • frisca 500 g
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri gem capsuni

Mod de preparare

Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. pentru a face aceasta reteta de prajituri se dizolva mai intai drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu faina cernuta, zaharul, uleiul, ou intreg, putina sare si laptele ramas. Se amesteca bine toate, va rezulta un aluat moale (smantana groasa). Se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate, se completeaza uniform, depinde de dimensiunile formei. Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.
Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic, se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.
Siropul: Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele.
Se bate frisca bine dupa care se pune zaharul.Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.
Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca


Savarinele cu gem de capsuni se servesc la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Bucataria Nadinei.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tocana de legume cu dovlecei
3
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez