Savarine insiropate

Savarinele sunt prajiturile copilariei mele. Cele mai buna prajituri de cofetarie pe care le stiu de cand sunt mica. Imi plac pentru ca sunt insiropate si parfumate si am descoperit ca se pot face usor si in casa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Savarine insiropate

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura
  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar
  • decor
  • 1 plic tort gelee rosu

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul. Dupa adaugam apa, praful de copt, grisul si le mixam bine. Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Amestecam si adaugam colorantul, faina, esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul. Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte. Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea
Umplutura: Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.
Siropul: Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca. Dupa le dam jos folia si le insiropam. Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm (dar nu-l taiem de tot).
Pregatim plicul de jeleu conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine. Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca.


Savarinele insiropate se servesc reci, dupa ce au stat ceva timp sa se insiropeze bine. Delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Chec pufos
3
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Tiramisu reţetă cu lamaie
4
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Desert prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Dacă tot avem timp zic să pornim cuptoarele. Pentru această prăjitură delicioasă am avut ca sursă de inspirație o...

Desert prajitura cu mere si nuci
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet