Savarinele sunt prajiturile copilariei mele. Cele mai buna prajituri de cofetarie pe care le stiu de cand sunt mica. Imi plac pentru ca sunt insiropate si parfumate si am descoperit ca se pot face usor si in casa.
Blat: Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul. Dupa adaugam apa, praful de copt, grisul si le mixam bine. Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Amestecam si adaugam colorantul, faina, esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul. Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte. Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea
Umplutura: Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.
Siropul: Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca. Dupa le dam jos folia si le insiropam. Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm (dar nu-l taiem de tot).
Pregatim plicul de jeleu conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine. Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca.
Savarinele insiropate se servesc reci, dupa ce au stat ceva timp sa se insiropeze bine. Delicioase!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii