Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Semiluna

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 50 ml ulei
  • o lingurita de praf de copt
  • esenta
  • un praf de sare
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

1.Se separa albusurile si se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si o cana de zahar ,zahar turnat in ploaie si adaugata si esenta de lamaie sau rom.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea.

Amestecam faina cu praful de copt si le turman in ploaie ,incorporand totul cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.

2.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si turnam aluatul obtinut,deasupra presaram miezul de nuca maruntit si presaram si zaharul vanilat.

Dam tava la copt,in cuptorul preincalzit,5 minute la foc iute apoi reglam la foc domol,timp de 20 minute,pana se rumeneste usor marginile prajiturii.Se scoate si se lasa sa se raceasca si apoi o taiaem cu gura unui pahar,sub forma de semiluna.Sunt senzational de bune si ne aminteste de bucataria aromata a bunicii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci