Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!
1.Se separa albusurile si se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si o cana de zahar ,zahar turnat in ploaie si adaugata si esenta de lamaie sau rom.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea.
Amestecam faina cu praful de copt si le turman in ploaie ,incorporand totul cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.
2.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si turnam aluatul obtinut,deasupra presaram miezul de nuca maruntit si presaram si zaharul vanilat.
Dam tava la copt,in cuptorul preincalzit,5 minute la foc iute apoi reglam la foc domol,timp de 20 minute,pana se rumeneste usor marginile prajiturii.Se scoate si se lasa sa se raceasca si apoi o taiaem cu gura unui pahar,sub forma de semiluna.Sunt senzational de bune si ne aminteste de bucataria aromata a bunicii.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii