Semilune insiropate

Semilunele insiropate sunt o prajitura simpla si rapida, dar foarte delicioasa. Sunt aromate, perfecte pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Semilune insiropate

Ingrediente

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un praf de copt
  • o esenta vanilie
  • 10 linguri faina
  • SIROP:
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • zeama de lamaie
  • o esenta de vanilie
  • DECOR: 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Pentru sirop: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga :)

Cand blatul s-a racit incepem sa taiem din el mici semilune ajutandu-ne de o forma rotunda sau de un pahar cu gura mai ascutita. Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.


Prajiturelele semiluna insiropate se servesc cu o cana de lapte sau cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc