Se face un aluat frantuzesc din 250 gr. unt, 250 gr. faina, jumatate pahar de apa, un praf de sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire
Se face un aluat frantuzesc din 250 gr. unt, 250 gr. faina, jumatate pahar de apa, un praf de sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire de vreo 1/2 cm si se aseaza intr-o tava dreptunghiulara cu marginile joase, stropite cu apa. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita. Se da la cuptor la foc bun. Dupa ce s-a copt, se taie foaia in doua. Se aseza pe o jumatate crema de vanilie intr-un star de 2-3 cm; deasupra se pune cealalta foaie. Cu cutitul de cofetarie se indreapta marginea astfel incat crema sa nu iasa de loc afara dintre cele doua foi de aluat. Cu un cutit foarte taios, se taie prejitura in patrate egale, fara sa apasam. Se presara zahar pisat, si cu o spatula se aseaza prajiturile pe farfurie, unele langa altele.
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!
Ardei iuti la otet
Comentarii