Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul.
Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.
UMPLUTURA-batem ouale bine, adaugam urda, coaja de portocala rasa, zaharul si amestecam bine.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem fasii de cca 8 cm latime. Pe fiecare fasie adaugam pe mijloc compozitia de urda si unim marginile.
Asezam in tava unsa cu unt formand spirala incepand din mijlocul tavii.
Ungem spirala cu urda cu putin unt topit si dam tava la cuptor pentru cca 25 min, scoatem tava o ungem cu oul batut si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii