Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul.
Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.
UMPLUTURA-batem ouale bine, adaugam urda, coaja de portocala rasa, zaharul si amestecam bine.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem fasii de cca 8 cm latime. Pe fiecare fasie adaugam pe mijloc compozitia de urda si unim marginile.
Asezam in tava unsa cu unt formand spirala incepand din mijlocul tavii.
Ungem spirala cu urda cu putin unt topit si dam tava la cuptor pentru cca 25 min, scoatem tava o ungem cu oul batut si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii