Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul.
Spirala cu urda este o prajitura delicioasa traditionala. Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.
UMPLUTURA-batem ouale bine, adaugam urda, coaja de portocala rasa, zaharul si amestecam bine.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem fasii de cca 8 cm latime. Pe fiecare fasie adaugam pe mijloc compozitia de urda si unim marginile.
Asezam in tava unsa cu unt formand spirala incepand din mijlocul tavii.
Ungem spirala cu urda cu putin unt topit si dam tava la cuptor pentru cca 25 min, scoatem tava o ungem cu oul batut si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii