Strudel cu dovleac este foarte bun mai ales toamna si iarna. Aceasta reteta de strudel cu dovleac are aluat fraged de casa.
Se amesteca 3 linguri ulei cu 2 linguri faina si se pun pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.
Dovleacul se caleste impreuna cu uleiul si zaharul pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Se da deoparte si se adauga scortisoara.
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza dreptunghiuri de aprox. 6x5 cm. Pe fiecare se aseaza cate o lingura cu umplutura si se ruleaza aducand capetele in interior, pt a nu curge umplutura. Se cresteaza deasupra in 3-4 locuri cu ajutorul unui cutit.
Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 20-25 minute, in cuptorul deja incins.
Strudelul cu dovleac se serveste pudrat cu zahar farin vanilat.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Pica Flori.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii