Strudel cu mere

Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zea

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foaie de strudel
  • 1 1/2 kg. mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 150 gr. unt
  • scortisoara
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zeama a scazut, se aromatizeaza cu scortisoara si coaja de lamiie, si se lasa sa se raceasca. Se intinde foaia de strudel, se unge cu unt topit, apoi se aseaza merele pe deasupra, intinzindu-le cu cutitul, avind grija ca stratul sa fie la fel de gros pe toata foaia. Se taie aceasta foaie in doua sau trei fisii, dupa lungimea tavii. Se stropeste stratul de mere cu unt, apoi se infasoara fiecare fisie, formind doua sau trei suluri. Se unge tava cu unt, se aseaza sulurile cu o mica distanta intre ele, se stropesc din nou cu grasime si se coc in cuptor, la foc potrivit. Strudelul se taie inainte de a se raci, prin taieturi oblice, in bucati lungi de 5-6 cm, si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori