Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zea
Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zeama a scazut, se aromatizeaza cu scortisoara si coaja de lamiie, si se lasa sa se raceasca. Se intinde foaia de strudel, se unge cu unt topit, apoi se aseaza merele pe deasupra, intinzindu-le cu cutitul, avind grija ca stratul sa fie la fel de gros pe toata foaia. Se taie aceasta foaie in doua sau trei fisii, dupa lungimea tavii. Se stropeste stratul de mere cu unt, apoi se infasoara fiecare fisie, formind doua sau trei suluri. Se unge tava cu unt, se aseaza sulurile cu o mica distanta intre ele, se stropesc din nou cu grasime si se coc in cuptor, la foc potrivit. Strudelul se taie inainte de a se raci, prin taieturi oblice, in bucati lungi de 5-6 cm, si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaUn foietaj cu spanac si branza, reprezinta o gustare rapida si satioasa. Usor de pregatit este potrivita pentru o cina sau...
Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii