Dupa ce merele au fost taiate si razuite, adaugam stafidele, nucile maruntite, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si esenta de rom. Ungem foile de
Dupa ce merele au fost taiate si razuite, adaugam stafidele, nucile maruntite, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si esenta de rom. Ungem foile de placinta cu ulei si le punem una peste alta pana cand terminam tot pachetul. Peste foi adaugam amestecul de mere si rulam pana la jumatate pe latime. Apoi, din cealalta parte rulam tot pana la jumatate si taiem pe jumatate rulourile. Ele trebuie puse cu incheietura dedesubt, astfel incat sa nu se poata desprinda in timpul coacerii. Le ungem cu ulei pe deasupra si le introducem la cuptor (180°C) timp de 30 minute.
Dupa ce au fost scoase si s-au lasat sa se raceasca 20 de minute, sunt pudrate cu zahar. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii