Strudelul este de fapt o placinta, dar facuta putin altfel; prima data cand am auzit de strudel, am facut cu mere, a avut succes in familie, iar acum repet aceeasi reteta dar cu pere. Un deliciu!
Perele curatate de coaja si casuta cu seminte, taiate cubulete mici, se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu zahar si se lasa amestecand usor, pana rezulta o dulceata dupa care se da vasul deoparte, se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie, nucile si se amesteca totul.
Pe masa de lucru, se intinde aluatul de foietaj putin cu sucitorul, cu o pensula se unge toata suprafata cu ulei, se pune umplutura deasupra, se ruleaza bine, se pune ruloul strans la capete pe o tava cu hartie de copt, cu un cutit se fac deasupra cateva crestaturi, apoi se unge cu galbenus de ou, desfacut cu putin lapte.
Se lasa tava la cuptor la foc mic 40 min, iar dupa ce s-a racit, se taie, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Deliciu!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii