Strudel cu pere

Strudelul este de fapt o placinta, dar facuta putin altfel; prima data cand am auzit de strudel, am facut cu mere, a avut succes in familie, iar acum repet aceeasi reteta dar cu pere. Un deliciu!

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu pere

Ingrediente

  • 6-8 pere mari
  • 1 cana cu zahar brun
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou

Mod de preparare

Perele curatate de coaja si casuta cu seminte, taiate cubulete mici, se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu zahar si se lasa amestecand usor, pana rezulta o dulceata dupa care se da vasul deoparte, se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie, nucile si se amesteca totul.

Pe masa de lucru, se intinde aluatul de foietaj putin cu sucitorul, cu o pensula se unge toata suprafata cu ulei, se pune umplutura deasupra, se ruleaza bine, se pune ruloul strans la capete pe o tava cu hartie de copt, cu un cutit se fac deasupra cateva crestaturi, apoi se unge cu galbenus de ou, desfacut cu putin lapte.

Se lasa tava la cuptor la foc mic 40 min, iar dupa ce s-a racit, se taie, se pudreaza cu zahar si se serveste.

Deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori