Strudelul este de fapt o placinta, dar facuta putin altfel; prima data cand am auzit de strudel, am facut cu mere, a avut succes in familie, iar acum repet aceeasi reteta dar cu pere. Un deliciu!
Perele curatate de coaja si casuta cu seminte, taiate cubulete mici, se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu zahar si se lasa amestecand usor, pana rezulta o dulceata dupa care se da vasul deoparte, se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie, nucile si se amesteca totul.
Pe masa de lucru, se intinde aluatul de foietaj putin cu sucitorul, cu o pensula se unge toata suprafata cu ulei, se pune umplutura deasupra, se ruleaza bine, se pune ruloul strans la capete pe o tava cu hartie de copt, cu un cutit se fac deasupra cateva crestaturi, apoi se unge cu galbenus de ou, desfacut cu putin lapte.
Se lasa tava la cuptor la foc mic 40 min, iar dupa ce s-a racit, se taie, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Deliciu!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii