Strudel cu visine

Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intia cu lin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 gr. faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceasca apa calda
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 kg. visine
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri unt
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intia cu lingura, apoi cand incepe sa se lipeasca se framanta cu mana, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Dupa ce aluatul a fost bine framantat si batut de planseta, se imparte in parti potrivite si se intinde cu sucitorul, apoi se aseaza pe o fata de masa intinzand cu mana de margini usor si cu rabdare ca sa nu se rupa. Dupa ce s-au intins foile cat s-a putut de subtiri, se indeparteaza marginile care sunt mai groase decat restul foii si se lasa sa se usuce putin. Visininele se spala, se scurg de apa, se scot samburii, se pun intr-o farfurie, se presara cu zahar si se lasa sa stea cca. 1 ora. Foile de placinta se stropesc cu unt, se presara cu pesmet si visine intr-un strat cit mai egal, se ruleaza, se taie in bucati de lungimea tavii, se aseaza in tava unsa cu unt si se coc la foc domol cca. o ora. Foile de placinta se pot si cumpara.


Se taie cat sunt calde si se pudreaza cu zahar.

Alte retete recomandate:

Prajitura

cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Tarta cu piersici
3
Tarte

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
4
Supe de legume

Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci

Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
Humus reţetă cu morcov si ceapa verde
5
Aperitive cu legume

Humus reţetă cu morcov si ceapa verde

Humus reţetă

Humus reţetă cu morcov si ceapa verde
Parteneri
Ciorba de pui a la grec
Bucataras.RO

Ciorba de pui a la grec

E delicioasă, cred ca am sa mai fac curând, mai ales că ne place acrisoara.

Ciorba de pui a la grec
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia