Strudel vienez cu mere

Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g faina alba
  • 1/2 dl ulei + pentru uns
  • 80 g unt + pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 1
  • 2 kg mere
  • 60 g unt + pentru uns
  • 120 g pesmet
  • 100 g zahar
  • zeama si coaja razuita de pe o lamaie
  • zeama si coaja razuita de pe o portocala
  • 80 g nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 60 g stafide
  • 1/2 dl rom
  • 2
  • 5 dl smantana

Mod de preparare

Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de ulei, impachetam in folie si il tinem la loc caldut aprox. 1 ora.

Curatam merele de coaja si samburi, le spalam si le taiem in 4, apoi in felii subtiri.

Incingem untul si prajim pesmetul in el pana devine auriu-maroniu. Punem deoparte 1/3 din pesmet. Restul se amesteca cu 1/3 de mere si le inrosim.

Amestecam cu zahar, zeama si coaja razuita de la o lamaie si o portocala, nuca, scoartisoara, stafide si rom. Compozitia se amesteca cu merele crude.

Acoperim masa cu o fata de masa curata si o presaram cu faina. Punem aluatul pe mijloc si o turtim putin cu sucitorul.

Apoi intindem foaia foarte-foarte subtire, cu mana data prin faina, roata, dinspre interior spre exterior.

Incalzim putin untul, doar cat sa se topeasca, apoi ungem foaia.

Ungem tava cu unt, punem foaia de strudel, ungem cu unt, sa fie crocanta dupa ce s-a copt. Incalzim cuptorul la 220 grade. Presaram foaia cu pesmetul pus deoparte, ungem cu umplutura de mere, apoi cu smantana (dupa reteta originala) si rulam foaia cu ajutorul fetei de masa.

Prajim pe gratarul din mijlocul cuptorului, aprox. 20-30 minute. Foile de strudel se pot umple cu mac, visine, branza, nuca, varza, etc. La fructele zemoase se adauga pesmet, altfel inmoaie prajitura.
Alte retete prajituri recomandate:

Prajitura cu visine

Tort cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc