Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de
Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de ulei, impachetam in folie si il tinem la loc caldut aprox. 1 ora.
Curatam merele de coaja si samburi, le spalam si le taiem in 4, apoi in felii subtiri.
Incingem untul si prajim pesmetul in el pana devine auriu-maroniu. Punem deoparte 1/3 din pesmet. Restul se amesteca cu 1/3 de mere si le inrosim.
Amestecam cu zahar, zeama si coaja razuita de la o lamaie si o portocala, nuca, scoartisoara, stafide si rom. Compozitia se amesteca cu merele crude.
Acoperim masa cu o fata de masa curata si o presaram cu faina. Punem aluatul pe mijloc si o turtim putin cu sucitorul.
Apoi intindem foaia foarte-foarte subtire, cu mana data prin faina, roata, dinspre interior spre exterior.
Incalzim putin untul, doar cat sa se topeasca, apoi ungem foaia.
Ungem tava cu unt, punem foaia de strudel, ungem cu unt, sa fie crocanta dupa ce s-a copt. Incalzim cuptorul la 220 grade. Presaram foaia cu pesmetul pus deoparte, ungem cu umplutura de mere, apoi cu smantana (dupa reteta originala) si rulam foaia cu ajutorul fetei de masa.
Prajim pe gratarul din mijlocul cuptorului, aprox. 20-30 minute. Foile de strudel se pot umple cu mac, visine, branza, nuca, varza, etc. La fructele zemoase se adauga pesmet, altfel inmoaie prajitura.
Alte retete prajituri recomandate:
Prajitura cu visine
Tort cu zmeura
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii