Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de
Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de ulei, impachetam in folie si il tinem la loc caldut aprox. 1 ora.
Curatam merele de coaja si samburi, le spalam si le taiem in 4, apoi in felii subtiri.
Incingem untul si prajim pesmetul in el pana devine auriu-maroniu. Punem deoparte 1/3 din pesmet. Restul se amesteca cu 1/3 de mere si le inrosim.
Amestecam cu zahar, zeama si coaja razuita de la o lamaie si o portocala, nuca, scoartisoara, stafide si rom. Compozitia se amesteca cu merele crude.
Acoperim masa cu o fata de masa curata si o presaram cu faina. Punem aluatul pe mijloc si o turtim putin cu sucitorul.
Apoi intindem foaia foarte-foarte subtire, cu mana data prin faina, roata, dinspre interior spre exterior.
Incalzim putin untul, doar cat sa se topeasca, apoi ungem foaia.
Ungem tava cu unt, punem foaia de strudel, ungem cu unt, sa fie crocanta dupa ce s-a copt. Incalzim cuptorul la 220 grade. Presaram foaia cu pesmetul pus deoparte, ungem cu umplutura de mere, apoi cu smantana (dupa reteta originala) si rulam foaia cu ajutorul fetei de masa.
Prajim pe gratarul din mijlocul cuptorului, aprox. 20-30 minute. Foile de strudel se pot umple cu mac, visine, branza, nuca, varza, etc. La fructele zemoase se adauga pesmet, altfel inmoaie prajitura.
Alte retete prajituri recomandate:
Prajitura cu visine
Tort cu zmeura
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii