Sul cu cocos

Mai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime normala, cu gauri de 4 mm

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • unt
  • 300 g biscuiti dulci
  • 160 g miere
  • 6 g cacao
  • 2 linguri cu varf de gem de piersici
  • 2 linguri de rom de gatit si 0
  • 8 dl lapte

Mod de preparare

Mai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime normala, cu gauri de 4 mm, si tocam 300 g biscuiti dulci de casa. Adaugam 160 g miere, 6 g cacao, 2 linguri cu varf de gem de piersici, 2 linguri de rom de gatit si 0,8 dl lapte, apoi prelucram bine.

Daca este prea uscata, mai adaugam putin gem de piersici, sa obtinem o compozitie usor de prelucrat. In locul romului putem folosi ½ lingurita de esenta de rom. In acest caz punem 1 dl lapte la masa. Apoi amestecam cu 180 g de unt la temperature camerei, si aprox. ¾ din 150 g de cocos razuit. Daca zaharul s-a facut bulgarasi in timpul depozitarii, il intindem pe o bucata de hartie. Punem peste o alta hartie si il zdrobim cu sucitorul pentru ca untul nu il topeste.

Daca cacaoa s-a facut bulgarasi , procedam la fel. Astfel se procedeaza si la alte prajituri, intrucat ccaua nu se inprastie ci se aduna si mai mult. Daca crema se inmoaie prea mult in timpul amestcarii se pune la congelator cateva minute. Daca si fundul se lipeste, miscam coca inainte si inapoi, ca proeminentele de cocos de pe margine sa fie incorporate.
Alte retete prajituri

Prajitura negresa

Prajitura cu crema

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide