Suprize in aluat

Pentru aceasta delicioasa reteta aveti nevoie de faina, ulei, mere, gem, zahar, scortisoara, oua si unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 200 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere
  • 8 lingurite gem
  • 4 lingurite zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru decor:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Se prepara un aluat din faina, apa, sare si ulei si se framanta bine. Se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu un sfert din cantitatea de unt, apoi se impatureste si se lasa la frigider 30 de minute. Se repeta operatia pana se termina untul. Separat, se curata merele de coaja si se scobesc in interior, apoi se umplu cu o lingurita de gem, peste care se adauga o lingurita de zahar, amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara. Separat, se bat albusurile cu zahar. Aluatul se intinde intr-o foaie, se taie in 8 patrate si se asaza pe fiecare patrat cate un mar umplut. Se strang colturile, ca sa acopere bine marul, dupa care se pun la cuptor pentru 20 de minute. Se scot, se pune deasupra cate o lingura din bezeaua de oua si se reintroduc inapoi in cuptor pentru 15 minute.


Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc