Tarta alsaciana cu mere este o delicioasa prajitura cu mere pe care o puteti pregati in mai putin de o ora.
Tarta alsaciana cu mere este o delicioasa prajitura cu mere pe care o puteti pregati in mai putin de o ora.
Faina se amesteca cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos. Adaugam apoi cate un pic de apa, pana rezulta un aluat tare bun de intins. Se lasa la rece 30 minute. Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem felii groase de circa 1 cm. Intindem aluatul de tarta pe care il punem in forma.Il intepam din loc in loc, pentru a nu se unfla la copt.Adaugam merele in forma de floricica, adaugam zaharul vanilat si dam la cuptor pana cand merele se inmoaie (circa 30 de minute).
Scoatem tarta si turnam amestecul lichid, preparat astfel:
-batem ouale cu zaharul, adaugam laptele si smantana, coaja de lamaie si turnam peste
tarta. Mai introducem tarta alsaciana cu mere la cuptor pana capata un aspect rumeniu. Pudram cu praf de scortisoara sau cu zahar pudra, dupa preferinta.
Tarta alsaciana cu mere se serveste dupa ce s-a racit complet.
Ideala pentru aceasta tarta este:Tava rotunda Calve, diametru 24 cm,de la Kitchenshop.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii