Tarta alsaciana cu mere este o delicioasa prajitura cu mere pe care o puteti pregati in mai putin de o ora.
Tarta alsaciana cu mere este o delicioasa prajitura cu mere pe care o puteti pregati in mai putin de o ora.
Faina se amesteca cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos. Adaugam apoi cate un pic de apa, pana rezulta un aluat tare bun de intins. Se lasa la rece 30 minute. Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem felii groase de circa 1 cm. Intindem aluatul de tarta pe care il punem in forma.Il intepam din loc in loc, pentru a nu se unfla la copt.Adaugam merele in forma de floricica, adaugam zaharul vanilat si dam la cuptor pana cand merele se inmoaie (circa 30 de minute).
Scoatem tarta si turnam amestecul lichid, preparat astfel:
-batem ouale cu zaharul, adaugam laptele si smantana, coaja de lamaie si turnam peste
tarta. Mai introducem tarta alsaciana cu mere la cuptor pana capata un aspect rumeniu. Pudram cu praf de scortisoara sau cu zahar pudra, dupa preferinta.
Tarta alsaciana cu mere se serveste dupa ce s-a racit complet.
Ideala pentru aceasta tarta este:Tava rotunda Calve, diametru 24 cm,de la Kitchenshop.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii