Tarta Amaretto este un desert italian ce imbina gustul si aroma de pricomigdale cu finetea gemului si a ciocolatei.
Untul moale cu zaharul se amesteca pana devine crema. Punem cate un ou pe rand. Amaretti macinati si faina amestecata cu praful de copt. Eu am pus si o lingura de rom in aluat, dar cred ca am facut o greseala, amaretti au deja suficienta aroma. Bagam aluatul in frigider pana facem umplutura.
Amestecam gemul cu cacao, amaretti si cioco rasa (eu am taiat-o bucati, oricum s-a topit). Intindem o parte di aluat in tava, inclusiv pe peretii tavii. Va udati degetele din cand in cand, ca se lipeste. Deasupra, umplutura si iar aluatul. La cuptor, 170 grade pentru 30 minute, dar vedeti voi. Depinde de cuptor.
Merge cu un spumos sec Pofta buna! Reteta Tarta Amaretto a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii