Tarta Amaretto

Tarta Amaretto este un desert italian ce imbina gustul si aroma de pricomigdale cu finetea gemului si a ciocolatei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta Amaretto

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt moale
  • 90 gr zahar
  • 100 gr amaretti macinati( pricomigdale uscate)
  • 3 lingurite praf copt.
  • Pentru umplutura: 250 gr gem (eu am folosit prune)
  • 30 gr cacao
  • 70 gr amaretti macinati
  • 50 gr ciocolata amaruie rasa(eu am folosit cu lapte).

Mod de preparare

Untul moale cu zaharul se amesteca pana devine crema. Punem cate un ou pe rand. Amaretti macinati si faina amestecata cu praful de copt. Eu am pus si o lingura de rom in aluat, dar cred ca am facut o greseala, amaretti au deja suficienta aroma. Bagam aluatul in frigider pana facem umplutura.

Amestecam gemul cu cacao, amaretti si cioco rasa (eu am taiat-o bucati, oricum s-a topit). Intindem o parte di aluat in tava, inclusiv pe peretii tavii. Va udati degetele din cand in cand, ca se lipeste. Deasupra, umplutura si iar aluatul. La cuptor, 170 grade pentru 30 minute, dar vedeti voi. Depinde de cuptor.


Merge cu un spumos sec Pofta buna! Reteta Tarta Amaretto a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Supa ungureasca de chimen
1
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
3
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta