Tarta cu branza

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga branza si se amesteca bine. Dupa ce s-a omogenizat bine, ATENTIE sa nu aiba

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci (Quark
  • Ricotta sau de care aveti)
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingura de maizena (malai)
  • gem de zmeura

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga branza si se amesteca bine.

Dupa ce s-a omogenizat bine, ATENTIE sa nu aiba cocoloase, se adauga albusurile si mai apoi si laptele (eu am trecut la robot ca se se omogenizeze bine).

Important: se pune intr-o tava cu fundul demontabil, sau daca nu aveti asa ceva, atunci puneti o folie de aluminiu in tava. Tava mea are un diametru de 24 cm.

Se da la cuptor cam 30-40 de minute la o temperatura de aprox.160 de grade.

Se scoate cand e aurie pe deasupra. Cand o scoateti la aer se va desumfla putin.

O lasati sa se raceasca putin, o scoateti din forma si o acoperiti cu gem de zmeura, sau de capsuni daca vreti.

Se da la frigider pentru cateva ore si abia apoi se serveste.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu branza a fost propusa de newchef pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Papanasi de branza dulce si gris,

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Tort cu crema de branza si chocolate fudge

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise