Tarta cu branza

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga branza si se amesteca bine. Dupa ce s-a omogenizat bine, ATENTIE sa nu aiba

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci (Quark
  • Ricotta sau de care aveti)
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingura de maizena (malai)
  • gem de zmeura

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga branza si se amesteca bine.

Dupa ce s-a omogenizat bine, ATENTIE sa nu aiba cocoloase, se adauga albusurile si mai apoi si laptele (eu am trecut la robot ca se se omogenizeze bine).

Important: se pune intr-o tava cu fundul demontabil, sau daca nu aveti asa ceva, atunci puneti o folie de aluminiu in tava. Tava mea are un diametru de 24 cm.

Se da la cuptor cam 30-40 de minute la o temperatura de aprox.160 de grade.

Se scoate cand e aurie pe deasupra. Cand o scoateti la aer se va desumfla putin.

O lasati sa se raceasca putin, o scoateti din forma si o acoperiti cu gem de zmeura, sau de capsuni daca vreti.

Se da la frigider pentru cateva ore si abia apoi se serveste.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu branza a fost propusa de newchef pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Papanasi de branza dulce si gris,

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Tort cu crema de branza si chocolate fudge

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci