Tarta cu capsune si ananas

Tarta cu capsune si ananas este o reteta de prajitura foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta trebuie sa faceti prima data aluatul de tarta.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu capsune si ananas

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 135 g unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • Umplutura
  • 300 g capsuni
  • ananas
  • 2 jumatati de piersica

Mod de preparare

Tarta cu capsune si ananas este o reteta de prajitura foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta trebuie sa faceti prima data aluatul de tarta. Lasam untul la temperatura camerei, il taiem cuburi,il punem desupra fainei intr-un castron. Adaugam oul si galbenusul, sarea si zaharul vanilat. Amestecam rapid si dam la rece aluatul.
Crema
Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam laptele si faina si apoi punem pe foc crema. Cand se ingroasa o dam la o parte si adaugam vanilia.

Fructele le tocam dupa plac, capunile jumatati. Punem blatul la copt intr-o forma tapetata cu hartie si il acoperim cu boabe de fasole (se coace cca 25 minute), sa nu creasca la mijloc. Il lasam al racit apoi aduagam crema de galbenusuri si peste punem fructele. Un desert delicios cu corice fructe aveti la indemana.


Servim tarta cu capsune si ananas dupa ce a stat la rece cca 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc