Tarta cu ciocolata fara aluat

Tarta cu ciocolata este un desert delicios care se face din 150 g ciocolata menaj, 3 linguri de cacao. Urmareste reteta de tarta si vei fi surprins cand vei vedea cat de repede se prepara.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ciocolata fara aluat

Ingrediente

  • 150 g ciocolata menaj
  • 3 linguri de cacao si
  • o cana de cafea lichida
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri.
  • sos de vanilie:
  • 200 ml de lapte
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • o lingura de faina
  • 1 plic de vanilie.

Mod de preparare

Tarta cu ciocolata se face din 150 g ciocolata menaj, 3 linguri de cacao si o cana de cafea lichida, care se amesteca bine si se fierb timp de 2 minute. Se bat spuma 4 albusuri cu 100 g zahar. in ciocolata topita se adauga 4 galbenusuri si amestecam incet pana se omogenizeaza, apoi adaugam si albusurile batute spuma si mestecam incet. Se coace in forme mici tapetate cu hartie. Punem compozitie de un centimetru si dam la copt timp de 6 minute, apoi peste tarta coapta, mai punem un strat de un centimetru grosime si lasam la copt timp de 8 minute. Dupa aceea, o scoatem din forma si o punem pe o farfurie decorata cu un sos de vanilie, facut din 200 ml de lapte, 100 g zahar, 2 galbenusuri, o lingura de faina, 1 plic de vanilie. Se amesteca toate la un loc si se fierb la Bain-Marie pana se ingroasa putin.


Tarta cu ciocolata se serveste cu sos de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Spaghete cu sos de branzeturi si ciuperci
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de branzeturi si ciuperci

Spaghete cu sos de branzeturi si ciuperci
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate