Tarta cu crema de albus

Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se inti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • zeama de lamaie
  • 5 gr praf de copt
  • Pentru crema de albus:
  • 5 albusuri spuma
  • 50 gr zahar
  • vanilie
  • gem de fructe

Mod de preparare

Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se intinde aluatul, cu mana, pe o tava unsa cu unt, fara sa se ridice coca peste marginea formei. Se coace, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Cand este racita, coca se acopera cu gem de fructe. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se pun zaharul si vanilia. Se amesteca usor, se acopera gemul cu albusurile batute spuma, se pune tarta in cuptor si se mai lasa 5 minute la foc mare, ca se se prinda albusurile.

Se serveste cu inghetata sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tort cu piersici

Prajitura cu branza

Tort de inghetata cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc