Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac este un desert pe care merita sa-l pregatiti toamna. Impreuna cu aromele de rom, stafide si nuci, aceasta reteta de tarta cu umplutura de dovleac este un desert perfect in zilele racoroase de toamna.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovleac

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  •  
  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac ras
  • 3-4 linguri zahar
  • o lingura unt
  • 4-5 linguri nuci sau migdale macinate
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 lingura pesmet
  • 2 albusuri
  • migdale pentru decor

Mod de preparare

Blatul se face dintr-o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca toate cu varfurile de la degete. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult - aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat. (un truc furat de la Jamie Oliver ). Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie putin. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca.

Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul deja incins la 170 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.

Sursa acestei retete de tarta cu dovleac este blogul culinar: truedelights


Tarta cu dovleac poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert prajitura rasturnata cu prune
Bucataras.RO

Desert prajitura rasturnata cu prune

Am văzut această reţeta la bucătăraş lucy2002. Mi-a plăcut tare mult cum arată, aşa că am făcut-o şi eu. Este o...

Desert prajitura rasturnata cu prune
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos