Tarta cu dude negre

Tarta cu dude negre este o prajitura delicioasa. Dudele nu sunt foarte des folosite la prajituri cu toate ca sunt niste fructe delicioase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta cu dude negre

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingura pesmet
  • Umplutura:
  • 2 albusuri
  • 1 ou
  • 6 linguri zahar
  • 100 g smantana
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza)
  • 1 kg dude.

Mod de preparare

Tarta cu dude negre este o prajitura delicioasa. Dudul este un pom pe care il gasiti cel mai des la tara. Fructele sale, dudele sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Este bogat in vitamine si ii sunt atribuite o serie de beneficii cum ar fi imbunatatirea generala a tonusului, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi.

Pentru aceasta tarta cu dude negre trebuie sa pregatiti, la fel ca si la orice tarta, blatul. Se amesteca zaharul cu unt si cu galbenusuri. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se pune faina si atunci se framanta pana cand se formeaza niste firmituri. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se inveleste in folie si se pune in frigider pentru o jumatate de ora.


Pentru umplutura bateti albusurile, oul intreg si zaharul; adaugati apoi smantana, mascarpone, esenta si bateti in continuare pana se obtine o compozitie uniforma, cremoasa.


Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se presara pesmetul. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.


Tarta cu dude negre se serveste rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Supa de rosii cu galuste, de post
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos