Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine consistenta unei smintani
Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine consistenta unei smintani mai groase.Se toarna praful de copt stins cu otet sau lamaie. Separat se bat albusurile spuma, pana se tine de tel si se incorporeaza in aluat(din cat mai putine miscari ca sa nu se lase prea mult albusul).
Se unge o tava mai mica(25/30 -35 cm)cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia iar deasupra se aseaza fructele intregi(visine) sau taiate felii la fructele mai mari si mai grele. Pentru ca fructele sa nu se lase la fundul tavii se trec prin faina( partea ce vine in contact cu aluatul.
Se coace cca. 40' (se incearca cu un bat de chibrit( nu se mai prinde aluat pe bat)
Cand se raceste se taie in diferite forme si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii