Tarta cu fructe

Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat (cantitate pentru 2 tarte de 24cm): faina 300g
  • zahar pudra 100g
  • 1/2 pachet praf de copt
  • unt 200g
  • 2 galbenusuri
  • zeama de portocala 30ml
  • Ingrediente compozitie (cantitate pentru o tarta): migdale pudra 50g
  • faina 15g
  • zahar 100g
  • alcool (rom
  • kirsch
  • amaretto) 10ml
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • smantana dulce lichida 250ml
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie bucati mici si se framanta cu degetele in faina pana cand se obtine o masa cu aspect de nisip. Se adauga galbenusurile si zeama de portocala si se amesteca repede pana cand compozitia devine omogena. Nu foarte mult, astfel riscul este ca tarta sa fie dura. Aluatul se inveleste intr-o hartie de copt, se intinde astfel incat sa aiba o grosime de maxim 2 cm si se pune in frigider. Il puteti folosi dupa o ora, insa cel mai bine este sa il lasati la frigider peste noapte. Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 2 tarte si chiar daca nu veti prepara decat una, aluatul ramas poate fi pus in forma si lasat la congelator, dar nu mai mult de 2 luni. Pentru compozitie, se amesteca migdalele, faina, zaharul frecat cu coaja de lamaie, ouale si galbenusurie si, la final, smantana si alcoolul. Se lasa la frigider. A doua zi, intindeti aluatul, il puneti in forma unsa cu unt si il puneti din nou in frigider pentru 1-2 ore. Daca nu stati bine cu timpul, puneti-l la congelator si atunci poate fi folosit mai repede. Cuptorul se preincalzeste pe treapta a IV-a(la 180C). Turnati compozitia in forma cam trei sferturi din inaltimea tartei si aranjati jumatatile de caise cu partea bombata pe compozitie. Presarati pe fiecare caisa zahar vanilat, sau zahar in care ati amestecat putina scortisoara. Tarta se coace in aproximativ 35-40 minute. Dupa ce se raceste, incalziti 2-3 linguri de gem de caise, strecurati si cu lichidul obtinut ungeti tarta. Puteti folosi in locul caiselor visine, afine, prune, piersici, boabe de struguri, chiar si bucati de mere. In cazul visinelor si al afinelor, nu este nevoie sa presarati zahar vanilat pe fructe.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Supa ungureasca de chimen
1
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
3
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta