Tarta cu fructe

Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat (cantitate pentru 2 tarte de 24cm): faina 300g
  • zahar pudra 100g
  • 1/2 pachet praf de copt
  • unt 200g
  • 2 galbenusuri
  • zeama de portocala 30ml
  • Ingrediente compozitie (cantitate pentru o tarta): migdale pudra 50g
  • faina 15g
  • zahar 100g
  • alcool (rom
  • kirsch
  • amaretto) 10ml
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • smantana dulce lichida 250ml
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie bucati mici si se framanta cu degetele in faina pana cand se obtine o masa cu aspect de nisip. Se adauga galbenusurile si zeama de portocala si se amesteca repede pana cand compozitia devine omogena. Nu foarte mult, astfel riscul este ca tarta sa fie dura. Aluatul se inveleste intr-o hartie de copt, se intinde astfel incat sa aiba o grosime de maxim 2 cm si se pune in frigider. Il puteti folosi dupa o ora, insa cel mai bine este sa il lasati la frigider peste noapte. Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 2 tarte si chiar daca nu veti prepara decat una, aluatul ramas poate fi pus in forma si lasat la congelator, dar nu mai mult de 2 luni. Pentru compozitie, se amesteca migdalele, faina, zaharul frecat cu coaja de lamaie, ouale si galbenusurie si, la final, smantana si alcoolul. Se lasa la frigider. A doua zi, intindeti aluatul, il puneti in forma unsa cu unt si il puneti din nou in frigider pentru 1-2 ore. Daca nu stati bine cu timpul, puneti-l la congelator si atunci poate fi folosit mai repede. Cuptorul se preincalzeste pe treapta a IV-a(la 180C). Turnati compozitia in forma cam trei sferturi din inaltimea tartei si aranjati jumatatile de caise cu partea bombata pe compozitie. Presarati pe fiecare caisa zahar vanilat, sau zahar in care ati amestecat putina scortisoara. Tarta se coace in aproximativ 35-40 minute. Dupa ce se raceste, incalziti 2-3 linguri de gem de caise, strecurati si cu lichidul obtinut ungeti tarta. Puteti folosi in locul caiselor visine, afine, prune, piersici, boabe de struguri, chiar si bucati de mere. In cazul visinelor si al afinelor, nu este nevoie sa presarati zahar vanilat pe fructe.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Desert mucenici umpluti cu nuca
Bucataras.RO

Desert mucenici umpluti cu nuca

 m-am inspirat de la Jamila https://jamilacuisine.ro/mucenici-umpluti-cu-nuca-reteta-video/  "Aluaturi...

Desert mucenici umpluti cu nuca
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola