Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie
Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Untul se taie bucati mici si se framanta cu degetele in faina pana cand se obtine o masa cu aspect de nisip. Se adauga galbenusurile si zeama de portocala si se amesteca repede pana cand compozitia devine omogena. Nu foarte mult, astfel riscul este ca tarta sa fie dura. Aluatul se inveleste intr-o hartie de copt, se intinde astfel incat sa aiba o grosime de maxim 2 cm si se pune in frigider. Il puteti folosi dupa o ora, insa cel mai bine este sa il lasati la frigider peste noapte. Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 2 tarte si chiar daca nu veti prepara decat una, aluatul ramas poate fi pus in forma si lasat la congelator, dar nu mai mult de 2 luni. Pentru compozitie, se amesteca migdalele, faina, zaharul frecat cu coaja de lamaie, ouale si galbenusurie si, la final, smantana si alcoolul. Se lasa la frigider. A doua zi, intindeti aluatul, il puneti in forma unsa cu unt si il puneti din nou in frigider pentru 1-2 ore. Daca nu stati bine cu timpul, puneti-l la congelator si atunci poate fi folosit mai repede. Cuptorul se preincalzeste pe treapta a IV-a(la 180C). Turnati compozitia in forma cam trei sferturi din inaltimea tartei si aranjati jumatatile de caise cu partea bombata pe compozitie. Presarati pe fiecare caisa zahar vanilat, sau zahar in care ati amestecat putina scortisoara. Tarta se coace in aproximativ 35-40 minute. Dupa ce se raceste, incalziti 2-3 linguri de gem de caise, strecurati si cu lichidul obtinut ungeti tarta. Puteti folosi in locul caiselor visine, afine, prune, piersici, boabe de struguri, chiar si bucati de mere. In cazul visinelor si al afinelor, nu este nevoie sa presarati zahar vanilat pe fructe.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat...
Avat prajitPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii