Tarta cu fructe si budinca de vanilie

Tarta cu fructe si budinca de vanilie este un desert racoritor si delicios ce poate fi pregatit cu diverse combinatii de fructe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu fructe si budinca de vanilie

Ingrediente

  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 5-6 kiwi
  • 2 linguri de cirese sau visine (proaspete sau din dulceata/compot)
  • 2 cesti de lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 6 linguri bucati de ananas
  • 2 linguri de ulei
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/2 ceasca de zahar (pentru budinca de vanilie)

Mod de preparare

Blatul de tarta:

4


Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se bat spuma sau se mixeaza.
Galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn impreuna cu uleiul, apoi se toarna peste albusurile batute spuma. La final se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se pune aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la cuptor 15-20 de minute pana capata o culoare aurie.



Budinca de vanilie:

4


Se pune laptele intr-o cratita pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron se toarna zaharul, amidonul de porumb si sarea si se adauga in laptele fierbinte treptat si amestecand mereu.
Se lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa se ingroase dar avand grija sa nu ajunga la fierbere.

Se intinde pe tarta budinca de vanilie, apoi ornam cu fructe: felii de kiwi, bucati de ananas si cirese.


Tarta cu fructe si budinca de vanilie se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii