Tarta cu fructe si budinca de vanilie este un desert racoritor si delicios ce poate fi pregatit cu diverse combinatii de fructe.
Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se bat spuma sau se mixeaza.
Galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn impreuna cu uleiul, apoi se toarna peste albusurile batute spuma. La final se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se pune aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la cuptor 15-20 de minute pana capata o culoare aurie.
Se pune laptele intr-o cratita pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron se toarna zaharul, amidonul de porumb si sarea si se adauga in laptele fierbinte treptat si amestecand mereu.
Se lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa se ingroase dar avand grija sa nu ajunga la fierbere.
Se intinde pe tarta budinca de vanilie, apoi ornam cu fructe: felii de kiwi, bucati de ananas si cirese.
Tarta cu fructe si budinca de vanilie se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii