Combinatia capsuni-lamaie din tarta cu lamaie si capsuni este una deosebit de fina si eleganta, zic eu. asadar, am preparat aceasta delicioasa tarta cremoasa si racoritoara, perfecta pt. zilele speciale, sau in care dorim sa ne rasfatam.
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Mod de preparare:
Toate ingredientele pt. aluat se mixeaza in robot, apoi se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se da la rece pt. 1 ora.Intre timp se prepara crema de lamaie. Se pune la fiert laptele cu untul si zaharul. cand da in clocot, se ia cratita deoparte si se adauga oul si galbenusurile (toate pe rand), amestecandu-se energic.Se adauga zeama si coaja de lamaie. Se lasa la racit.
Se intinde o foaie care se aseaza in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseaza capsuni feliate si se pdreaza cu putin zahar, dupa care se adauga crema de lamaie.Tarta se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor si se lada 30 min. sa se racoreasca.
In acest timp se prepara bezeaua, cu care se acopera tarta (eu am facut valurele cu lingura, pt. un aspect mai frumos), apoi se da din nou la cuptor, pana cand aceasta se rumeneste frumos. Se decoreaza dupa imaginatie.
Enjoy!
Tarta cu lamaie si capsuni se serveste rece, decoarata dupa imaginatie.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatNu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantanaDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii