Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele, se scot samburii si se tai felii foarte subtiri. Se pun deoparte cateva felii pentru dec
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele, se scot samburii si se tai felii foarte subtiri. Se pun deoparte cateva felii pentru decoratie. Albusurile se bat spuma (se adauga si putina sare). Galbenusurile se amesteca cu zahar pana capata o culoare alba, iar apoi, gradat, se adauga 50 g faina, untul topit, o treime din spuma de albus si restul de faina. La final, se adauga cu grija restul de spuma si feliile de mere. Se toarna intr-o tava speciala pentru tort unsa cu unt si se decoreaza cu feliile de mere puse deoparte. Se baga la cuptor pentru 15 minute, iar apoi se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Tarta cu fructe
Tarta cu caise
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcAstazi a mirosit tare frumos la mine in bucatarie in timp ce placinta era in cuptor...nu mi-am dat insa imediat seama de ce...
Placinta cu mere
Comentarii