Tarta cu mere este o prajitutra foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de mere, faina, zahar, aluat de foietaj, scortisoara.
Merele se rad si se pun la calit cu zaharul si margarina. Se calesc merele,pana se inmoaie si nu mai ramane zeama. Se racesc si adaugam zaharul vanilat. Se intinde foaia de aluat, se decupeaza blatul tartei, dupa forma in care vom coace tarta. Se vor taia din aluat si fasiile care se pun deasupra umpluturii. In forma dorita se aseaza blatul din aluat, apoi merele rase si calite,iar deasupra fasiile taiate. Se ung fasiile cu ou batut si se coace tarta cam 20-25 min.
Se raceste si se portioneaza. Se pudreaza cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii