Tarta cu mere si crema de vin este delicioasa! Aluatul fraged de tarta se topeste in gura, iar crema de vanilie cu vin este un deliciu! Puteti jongla cu ingredientele, sa mai adaugat nuca prajita de exemplu.
Am amestecat faina cu praful de copt, apoi cu zaharul, oul si untul (topit); in plus am pus si un praf de scortisoara. Daca se lipeste aluatul de mina, dam aluatul la rece. La mine a fost cazul; a rezultat un amestec destul de moale, asa ca si am mai adaugat un praf de faina, apoi l-am dat la frigider.
Am pregatit merele (spalate, curatate de casuta de seminte si taiate in bucati) si am uns vasul cu putin unt (nu cred ca trebuia, am pus-o de la mine! ).
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul, intii pe peretii formei - doua treimi de aluat, cu restul se face o 'banda' cu lata de 3 cm, de pus pe peretii vasului (eu insa am pus in vasul de yena 'o foaie' rotunda si am taiat pe margine).
Peste aluatul din forma am pus merele taiate bucati (puteti sa le curatati si taiati dupa ce intindeti aluatul,la mine si-au schimbat putin culoarea; evitam asta daca le stropeam cu putina zeama de lamiie).
Crema de pus peste mere:
Praful de budinca de vanilie si zaharul se pun pe foc intr-o oala, pe foc mijlociu, si se adauga vin cite putin, amestecind... dupa ce turnam tot vinul, lasam sa dea in clocot si gata! Acest amestec (care arata asa...translucid, si are o savoare deosebita) se toarna peste mere si asta-i tot!
Se coace 40 de minute la 180 de grade pentru cuptoarele obisnuite si 160 de grade la cele ventilate, pentru cele cu gaz- la 2-3.
Tarta cu mere se lasa o ora in forma sa se raceasca.
Observatie. Cind e scoasa din cuptor, tarta are umplutura foarte putin moale (daca o misti se misca putin, dar ca o racitura bine inchegata!). Se lasa o ora in vasul cu pricina si se intareste, iar dupa ce sta la frigider citeva ore arata in sectiune ca in primele poze postate aici. Cine face prajitura pentru copii poate inlocui vinul cu suc de mere, se specifica in carte, numai ca in acest caz la umplutura va folosi numai 50 de grame de zahar, in loc de 150 cit prevede reteta initial.
Reteta Tarta de mere si crema de vin a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro
Serviti tarta cu mere si crema de vin dupa ce s-a racit.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii