Tarta cu mere si migdale

Daca iti doresti o prajitura cu mere delicioasa, reteta de tarta cu mere si migdale este ceea ce cauti. Este o prajitura delicioasa ce surprinde perfect aroma toamnei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si migdale

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr unt/imargarina
  • - 90 gr zahar pudra
  • - 1 ou
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - un praf sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 50 gr migdale
  • - 50 gr fulgi migdale
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 200 ml smantana pentru frisca
  • - 6 mere
  • - scortisoara
  • *bezea optional (din 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare)

Mod de preparare

Amestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem intre doua folii, asezam in forma de tarta unsa cu putin unt si intepam din loc in loc cu furculita. Dam din nou la rece circa 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Amestecam migdalele taiate marunt cu fulgii de migdale, zaharul pudra, smantana pentru frisca si scortisoara (dupa gust).
Scoatem aluatul de la rece, acoperim cu folie de aluminiu suprafata aluatului, presaram fasole (pentru a nu se umfla) si dam la cuptor in jur de 15 minute. In acest timp curatam si feliem merele.
Dupa cele 15 minute indepartam folia cu fasole, asezam feliile de mere si turnam compozitia de smantana cu migdale deasupra. Acoperim cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 30 minute.

Pofta Buna!


Tarta cu mere si migdale se serveste dupa ce s-a racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide