Tarta cu mere si pere

1. Crema de branza se amesteca cu faina. Eu am bagat mixerul si a mers foarte bine. 2. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se mixeaza in continuare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si pere

Ingrediente

  • CRUSTA:
  • 400 g faina
  • 1 cutie crema de branza (125g)
  • 150 g unt rece
  • 3-4 linguri de apa
  • UMPLUTURA:
  • 4 mere medii
  • 2 pere
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

1. Crema de branza se amesteca cu faina. Eu am bagat mixerul si a mers foarte bine.

2. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se mixeaza in continuare.

3. Se adauga cate o lingura de apa si se framanta cu mana pana aluatul se leaga bine si devine foarte usor de lucrat.

4. Se imparte apoi in 2, se infasoara in folie alimentara si se da la rece 30 de minute.

5. Cat se afla aluatul la rece se pregateste umplutura: Merele si perele se curata de coaja si se taie felii.

6. Se scoate jumatate de aluat din frigider si se intinde o foaie cat mai rotunda, groasa de cativa milimetri. Se transfera foaia pe o hartie de copt. 7. Zaharul amestecat cu scortisoara se intinde pe foaie, apoi se aseaza feliile de mere si de pere dupa bunul plac, avand grija sa pastram o margine neacoperita.

8. Se scoate si cealalata jumatate de aluat si se intinde o foaie putin mai mare decat prima. Cu aceasta foaie se acopera merele si perele. Marginile se sigileaza cu o furculita, iar foaia de deasupra se cresteaza.

9. Se da la cuptor la 180 gr C pana crusta devine aurie. Se taie doar cand s-a racit complet.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu mere si pere a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Tarta cu pere,

Clafoutis cu pere,

Pere in lava de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide