Tarta cu mure

Se preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 gC (foc mare). Se intinde aluatul intr-o forma de copt, rotunda (cu diametrul de 20 cm). Se da la frigider t

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. aluat pentru foitaj (cumparat congelat din magazine)
  • 200 gr. mure
  • 100 gr. glucoza lichida
  • 3 oua mari
  • 300 ml frisca lichida
  • 75 gr. migdale
  • macinate
  • zahar pudra (pt. presarat)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 gC (foc mare). Se intinde aluatul intr-o forma de copt, rotunda (cu diametrul de 20 cm). Se da la frigider timp de 20 min., se scoate si se aseaza deasupra hirtie pergament si o mina de boabe crude de mazare, pentru ca aluatul sa nu se stringa la copt. Se da apoi la cuptor timp de 10-15 min. Se scoate din cuptor, apoi se indeparteaza mazarea si hirtia. Se pune glucoza intr-un vas, pe foc si se incalzeste usor. Se micsoreaza temperatura cuptorului la semnul 2/150 gC. Se bat ouale cu frisca; se incorporeaza migdalele si glucoza. Se presara uniform murele pe foaia de aluat si se toarna deasupra crema de ou. Se da la cuptor timp de 30 minute, apoi se scoate din cuptor si din forma si se lasa sa se raceasca. Se presara deasupra zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc