Tarta cu nuca de cocos

Tarta cu nuca de cocos este un desert simplu de preparat, cu aroma de cocos ce te duce cu gandul la vacanta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 1 ou
  • 130g margarina topita
  • 60g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 230g faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 600ml lapte
  • 1 pahar de nuca de cocos (pahar de 250ml)
  • 200g zahar
  • 100g faina/amidon
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • 30g unt
  • 1 lingura de nuca de cocos
  • 2 linguri de nuca de cocos pentru ornat.

Mod de preparare

1. Oul intreg se bate putin cu zaharul, se adauga margarina topita si racita, nuca de cocos si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se framanta aluatul si se da la rece 20-30 minute.

2. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot se adauga nuca de cocos, se stinge focul si se lasa sa infuzeze. Dupa ce au trecut cele 10 minute, laptele se strecoara si se pune iar pe foc, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cele 30g de unt, amestecand din cand in cand ca sa se topeasca zaharul. Cand a atins punctul de fierbere se da deoparte.

3. Galbenusurile se separa de albusuri si se bat bine cu restul de zhara si zaharul vanilat, pana cand obtinem o spuma alba. Peste aceasta spuma se adauga treptat faina alternand cu cate putin lapte cald si amestecand continuu. Dupa ce am incorporat toata faina, se pune si restul de lapte si se pune iar la foc mic, amestecand continuu pana crema se incheaga. Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Dava vreti puteti sa bateti spuma albusurile si le incorporati in crema fierbinte.

4. Aluatul se scoate de la frigider, se intinde putin cu sucitorul (nu e nevoie sa il intindeti de tot cu sucitorul, doar cat sa acopere fundul formei, restul se face mai usor cu mainile), apoi se pune in forma (22cm diametrul) si se continua intisnul folosindu-va de maini. Se inteapa cu furculita si se da la copt la 180gr pana marginile devin usor aurii. Daca vreti, inainte de a da la cuptor, puteti presara 1-2 linguri de nuca de cocos peste blat.

5. Tot la cuptor puneti si cele 2 linguri de nuca de cocos pastrata pentru ornat. Se intinde nuca pe o hartie de copt/folie de aluminiu si se da la cuptor pana devine aurie.

6. Dupa ce crusta s-a copt si s-a racit, se scoate din tava, se pune crema si se presara nuca de cocos prajita.


Pofta buna! Reteta Tarta cu nuca de cocos a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa