Tarta cu nuca de cocos

Tarta cu nuca de cocos este un desert simplu de preparat, cu aroma de cocos ce te duce cu gandul la vacanta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 1 ou
  • 130g margarina topita
  • 60g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 230g faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 600ml lapte
  • 1 pahar de nuca de cocos (pahar de 250ml)
  • 200g zahar
  • 100g faina/amidon
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • 30g unt
  • 1 lingura de nuca de cocos
  • 2 linguri de nuca de cocos pentru ornat.

Mod de preparare

1. Oul intreg se bate putin cu zaharul, se adauga margarina topita si racita, nuca de cocos si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se framanta aluatul si se da la rece 20-30 minute.

2. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot se adauga nuca de cocos, se stinge focul si se lasa sa infuzeze. Dupa ce au trecut cele 10 minute, laptele se strecoara si se pune iar pe foc, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cele 30g de unt, amestecand din cand in cand ca sa se topeasca zaharul. Cand a atins punctul de fierbere se da deoparte.

3. Galbenusurile se separa de albusuri si se bat bine cu restul de zhara si zaharul vanilat, pana cand obtinem o spuma alba. Peste aceasta spuma se adauga treptat faina alternand cu cate putin lapte cald si amestecand continuu. Dupa ce am incorporat toata faina, se pune si restul de lapte si se pune iar la foc mic, amestecand continuu pana crema se incheaga. Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Dava vreti puteti sa bateti spuma albusurile si le incorporati in crema fierbinte.

4. Aluatul se scoate de la frigider, se intinde putin cu sucitorul (nu e nevoie sa il intindeti de tot cu sucitorul, doar cat sa acopere fundul formei, restul se face mai usor cu mainile), apoi se pune in forma (22cm diametrul) si se continua intisnul folosindu-va de maini. Se inteapa cu furculita si se da la copt la 180gr pana marginile devin usor aurii. Daca vreti, inainte de a da la cuptor, puteti presara 1-2 linguri de nuca de cocos peste blat.

5. Tot la cuptor puneti si cele 2 linguri de nuca de cocos pastrata pentru ornat. Se intinde nuca pe o hartie de copt/folie de aluminiu si se da la cuptor pana devine aurie.

6. Dupa ce crusta s-a copt si s-a racit, se scoate din tava, se pune crema si se presara nuca de cocos prajita.


Pofta buna! Reteta Tarta cu nuca de cocos a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola