Tarta cu nuca, sos caramel si branza

Tarta cu nuca, sos caramel si branza este o delicioasa prajitura de casa cu branza pe care o poti pregati si tu. Combinatia branza-caramel este delicioasa!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu nuca, sos caramel si branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 200g faina
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 2 linguri rase smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
  • Nuca caramel:
  • 100g zahar
  • 140g nuca macinata
  • 6 linguri smantana
  • Crema de branza:
  • 500g branza
  • 100 zahar pudra
  • 1 plic budinca vanilie
  • 3 oua mari
  • 100g unt moale
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

1. Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.

2. Se caramelizeaza 100g zahar, se adauga 6 linguri smantana usor incalzita si se amesteca, pe foc, pana se formeaza sosul de caramel. Se ia de pe foc si se adauga nuca macinata putin mai mare, apoi se lasa la racit.

3. Pentru crema da branza, se separa ouale si se bat albusurile spuma.In alt vas se amesteca branza cu zaharul, untul moale, galbenusurile si coaja de lamaie. Se adauga albusurile, avand grija sa nu batem prea mult.

4. Se pregateste forma de tarta pentru copt, decupand un cerc din hartie pergament dupa marimea fundului detasabil al tartei.

5. Pe o folie de plastic curata(de ex: o punga noua de la Billa se taie pe margini, fiind suficienta jumatate) se presara putina faina si se intinde o foaie rotunda de aluat. In mijlocul ei se asaza hartia pergament, cu ajutorul careia blatul se va aseza mai usor in forma. Blatul trebuie sa depaseasca hartia, cu 4-5 cm. Se rastoarna blatul cu ajutorul foliei de plastic, printr-o miscare rapida, in forma pentru tarta. Se indeparteaza folia si se potrivesc marginile aluatului, care trebuie sa fie cat inaltimea formei de tarta.

6. Pe blat se asaza, in strat uniform, nuca caramel, iar deasupra, umplutura cu branza. Se niveleaza cu o spatula umplutura si se uniformizeaza marginile blatului cu o furculita, apasand pe acesta pana aproape de crema de branza.

7. Se da tarta la cuptor, la foc mic, deoarece trebuie sa aiba timp sa se coaca atat blatul, cat si umplutura. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se introduce la frigider, in forma de tarta timp de 4-5 ore sau pana cand s-a racit complet.


Se scoate tarta cu nuci, crema caramel si branza din forma, se asaza pe un platou (eu prefer un tocator de lemn rotund, pe care il folosesc numai pentru tarte, pentru ca este plat , tarta se taie mai usor si nu se deformeaza) si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Supa de pui cu galuste din faina de mei
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola