Tarta cu nuca, sos caramel si branza

Tarta cu nuca, sos caramel si branza este o delicioasa prajitura de casa cu branza pe care o poti pregati si tu. Combinatia branza-caramel este delicioasa!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu nuca, sos caramel si branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 200g faina
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 2 linguri rase smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
  • Nuca caramel:
  • 100g zahar
  • 140g nuca macinata
  • 6 linguri smantana
  • Crema de branza:
  • 500g branza
  • 100 zahar pudra
  • 1 plic budinca vanilie
  • 3 oua mari
  • 100g unt moale
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

1. Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.

2. Se caramelizeaza 100g zahar, se adauga 6 linguri smantana usor incalzita si se amesteca, pe foc, pana se formeaza sosul de caramel. Se ia de pe foc si se adauga nuca macinata putin mai mare, apoi se lasa la racit.

3. Pentru crema da branza, se separa ouale si se bat albusurile spuma.In alt vas se amesteca branza cu zaharul, untul moale, galbenusurile si coaja de lamaie. Se adauga albusurile, avand grija sa nu batem prea mult.

4. Se pregateste forma de tarta pentru copt, decupand un cerc din hartie pergament dupa marimea fundului detasabil al tartei.

5. Pe o folie de plastic curata(de ex: o punga noua de la Billa se taie pe margini, fiind suficienta jumatate) se presara putina faina si se intinde o foaie rotunda de aluat. In mijlocul ei se asaza hartia pergament, cu ajutorul careia blatul se va aseza mai usor in forma. Blatul trebuie sa depaseasca hartia, cu 4-5 cm. Se rastoarna blatul cu ajutorul foliei de plastic, printr-o miscare rapida, in forma pentru tarta. Se indeparteaza folia si se potrivesc marginile aluatului, care trebuie sa fie cat inaltimea formei de tarta.

6. Pe blat se asaza, in strat uniform, nuca caramel, iar deasupra, umplutura cu branza. Se niveleaza cu o spatula umplutura si se uniformizeaza marginile blatului cu o furculita, apasand pe acesta pana aproape de crema de branza.

7. Se da tarta la cuptor, la foc mic, deoarece trebuie sa aiba timp sa se coaca atat blatul, cat si umplutura. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se introduce la frigider, in forma de tarta timp de 4-5 ore sau pana cand s-a racit complet.


Se scoate tarta cu nuci, crema caramel si branza din forma, se asaza pe un platou (eu prefer un tocator de lemn rotund, pe care il folosesc numai pentru tarte, pentru ca este plat , tarta se taie mai usor si nu se deformeaza) si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos